Gruppeordninger

Jonas Christian Andersen den 14-08-2015
    Velkommen tilbage på SFO'en! Så er vi igang igen smiley

Se billeder fra SFO'en her:
    Birgitte Pilgård den 22-04-2015

Se her!
    Forældrefiduser.dk
    Der er meget inspirationsmateriale om børns trivsel, klassesammenhold m.m.
    Kan varmt anbefales.

• Simon Juel Hansen den 13-10-2014
    Herstedøster Skole i gamle dage

I 1814 trådte den nye skoleforordning i kraft. I et opfølgende brev fra Amtsprovsten til skolekommisionerne stod der bl.a. at lærerne skulle være duelige, flittige og sædelige, og de skulle behandle børnene ordentligt. De skulle sørge for, at børnene kunne være i fremgang i alle fag. De skulle lære at skrive smukt og synge godt. De måtte ikke aflyse undervisningen for at kunne ordne private sager, uden at præsten havde givet dem lov.
    Lærer Simonsen, som var skoleholder på Herstedøster Skole (1786-1815) bekendtgjorde overfor skolekommisionen, at han ikke kunne opfylde de nye krav. Den 15. maj 1815 søgte lærer Simonsen sin afsked.
    Skolekommissionen anbefalede afskeden og skrev: ”Simonsen har fået irettesættelser, fordi han ofte forsvandt fra skolen uden tilladelse, og han lod sin kone undervise i sit sted. Tillige har han indført nye straffemetoder ved at løfte børnene op fra jorden. Han har taget børnene i håret, og flere gange har han slået dem.” Den 30. juni 1815 fratrådte lærer Simonsen sine stillinger som skolelærer og kirkesanger.

Læs mange spændende skole-beretninger fra vores lokalhistorikere